Работниците от военния завод "Емко" отново на протест
Частното оръжейно дружество се оплака от нов конфликт с Министерството на икономиката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Протест Емко

Служители на завода за боеприпаси "Емко" отново излязоха на протест. Оръжейниците обвиняват държавата в репресивни и тенденциозни действия, които целят да закрият печелившето предприятие.

Вторият протест на оръжейниците дойде, след като на 8 септември разбират, че договорите им с партньори са прекратени.

Близо 500 души от базите на предприятието в Трявна и село Белица излязоха да изразят недоволството си в с. Вонеща вода. Хората се страхуват да не загубят работата си.

Директорът на производствените обособения Славчо Димиев обвинява държавата, че им е обявила война. Той каза, че лицензът за външно-търговска дейност не е възстановен и едва ли скоро това ще се случи.

По думите му, по нареждане на министъра на икономиката, в петък, дружеството „Кинтекс”, принципал на което е министърът на икономиката, е прекратило с „Емко” действащи три договора за специална продукция за износ от "Кинтекс" към Индия.

По някои от договорите има частично изпълнено количество, една голяма част се намира на пристанище Бургас.

Мотивите, по думите му, са, че нямат лиценз за външно-търговска дейност.

Хората ще продължат да протестират, защото не искат да губят работата си и обявиха, че следващия протест най-вероятно ще е на жълтите павета.

Протест Емко

В Емко – Монтана работят 400 човека. Поне половината излязоха в 11 ч. и затвориха главен път Е-79 в участъка между Монтана и Враца.

Протестите в Монтана ще продължат и следващата седмица.

Емко - Монтана
Снимка: Рени Христова

Протестите започнаха още в края на юли, когато лицензът за внос и износ на "Емко" беше замразен заради констатирани нередности. Сега държавната "Кинтекс" е получила заповед от министър Емил Караниколов да прекрати всякакви договори с "Емко", която е собственик на "Дунарит" в Русе.

Бойко Ноев: Емил Караниколов участва или съдейства на организирана престъпна група Министърът на икономиката е избран от единствената българска партия, която открито защитава интересите на Русия, припомни гостът

От Министерството на икономиката отговориха на запитването на bTV, че голяма част от продукцията е на "Дунарит" ще бъде натоварена за износ за Индия, но друга част от контейнерите с военна продукция са спрени и са на "Емко".

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре