Работници в „Стомана” – Перник за аварията: Помислихме, че има земетресение
Служителите са се организирали на групи да пътуват до София, за да дарят кръв за пострадалите си колеги
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
дрон, стомана
Снимка: bTV

Работници от „Стомана” – Перник разказаха пред bTV за първите моменти след производствената авария, която тежко рани двама техни колеги вчера.

Служителите са се организирали на групи да пътуват до София, за да дарят кръв за пострадалите си колеги.

„Това беше невероятен тътен. И друг път е имало подобни взривове, но ние помислихме, че е земетресение”, разказа един от работниците пред нашата камера. Борислав Борисов е бил от първата смяна и по време на аварията се е намирал в друга сграда.

По-рано днес е имало друг инцидент в „Стомана” – ПерникКадрите са от т.нар. нов прокатен цех

„Изведнъж в цеха стана много светло, после всичко потъна в прах”, разказа друг негов колега, който е бил на мястото на инцидента.

„Хората се организираха много бързо, отидохме да видим какво се случва – вече бяха извадили двете момчета, бяха свалили от тях горящите дрехи, даваха им вода и чакахме линейка”, допълва той.

По думите му суматоха в цеха не е имало.

„В такива случаи първата помощ не е толкова адекватна като от лекар, но нямаме такова оборудване. Дрехите им падаха на парчета, гледката беше потресаваща”, допълват още работниците.

Работници от „Стомана”: Хората са натоварени, работят под напрежение (СНИМКИ)„Бяхме точно до пещта. Пробил панела ли, не знаем какво е станало, точно направиха завалка на пещта и се чу страхотен гръм”, посочи свидетел

„Ние поискахме среща с ръководството, за да получим информация от какво е тази авария и да вземем мерки. Към момента нямаме отговор”, поясни Красимир Митов, председател на Националния синдикат „Защита”. По думите му ръководството на „Стомана” – Перник е „гузно” заради аварията.

Работниците се притесняват да влезнат отново в цеховете след инцидента.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре