Работници от „Дунарит“ блокираха за кратко движението край Дунав мост
Икономическият министър увери, че военният завод няма да се затваря
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Протест на работниците от "Дунарит"
Снимка: btvnovinite.bg

Близо 800 работници от военния завод „Дунарит“ се събраха край граничния пункт „Дунав мост” при Русе, за да защитят работните си места.

Хората настояваха да не се отнема лицензът на предприятието и то да продължи да изпълнява договорите си, предаде кореспондентът на bTV в региона.

До протеста се стигна, след като бяха повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура на изпълнителния директор Кръстю Кръстев, а оттам и началото на процедура за отнемане на лиценза.

В знак на несъгласие работниците блокираха за 15 минути движението в района на граничния пункт. Те излязоха в защита на ръководството си, което днес е подало оставка, за да не се блокира работата на предприятието.

Заради създалото се напрежение в Русе по спешност пристигна министърът на икономиката Емил Караниколов, който увери, че няма да бъдат предприемани действия за затваряне на завода.

Той обяви решението на правителството да се създаде междуведомствен съвет за решаване на проблемите на военно-промишления комплекс.

„Държавата стои и зад работниците, и зад „Дунарит” като дружество, което е изключително важно за всички дружества от военно-промишления комплекс, включително и държавните. Те са взаимно свързани, няма как да работят без „Дунарит. Хората ще си работят, разчитайте на това, с премиера обсъдихме – няма да бъдат предприемани действия за затваряне на завода”, подчерта министърът.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре