Внезапна лятна вихрушка удари северните части на Пловдив малко след 19.00 часа. За няколко минути градът изглеждаше като в епицентъра на пустинна буря. Около 19.30 часа пороен дъжд охлади нагорещените улици.

Малко по-рано буря имаше и в София. След като столицата осъмна с проливен дъжд, в късния следобед отново се изви буря. Зрители изпратиха снимки на бурята и в "Аз, репортерът".

Пороят за кратко наводни улиците и затрудни придвижването. Засега няма информация за сериозни щети.

Наводнени улици и градушка с размера на орех в Сливен. За минути в града се изсипаха валежи от 32 литра на квадратен метър.

Наш зрител сигнализира, че паднали дървета са блокирали пътя между петричките села Първомай и Кавракирово. В окото на бурята се оказа и Нова Загора.

А в Пловдив и Асеновград след дъжда изгря дъга.

Градушка валя в района на Самоков. Поради авария в съоръжение в Самоков и района няма ток от 17.20 ч. днес, съобщиха от ЧЕЗ България.

Очакват се силни валежи и гръмотевични бури

И през следващите часове все още на места в страната ще има краткотрайни, но възможно силни валежи и гръмотевични бури, предупреждават синоптиците. Ще има и градушки. След полунощ времето ще се успокои, а в събота ще преобладава слънчево време.

Още за прогнозата можете да видите тук: