Пуснаха отново обществената поръчка за тунела „Железница“
Предишният търг се провали, след като стана ясно, че липсва папката с техническото предложение на един от кандидатите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
тунел Железница
Снимка: bTV

Пуснаха отново обществената поръчка за изграждането на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

Поръчката е на стойност 250 хил. лева и е с три обособени позиции. Парите идват от Европа.

Това е втората тръжна процедура за „Железница“. Предишният търг се провали, след като стана ясно, че липсва папката с техническото предложение на един от кандидатите. Мистериозно изчезналите документи са на „Главболгарстрой“.

Папките с предложенията са се съхранявали в строго пазена стая в Пътната агенция, до която достъп са имали само членовете на комисията по обществената поръчка и външният експерт Стефан Гайтанджиев. Именно Гайтанджиев беше привлечен като обвиняем по случая. В неговото жилище бяха открити документи на един от кандидатите за строителството на тунела. В деня на ареста си Гайтанжиев е смятал да върне изчезналата папка в агенцията, но не е успял, твърдят източници на bTV от разследването.

Лиляна Павлова: Скандалът „Железница” може много да забави изграждането на „Струма”Той ни върна 10 години назад, обяви бившият министър на регионалното развитие

Външният експерт не знаел, че достъпът му до сградата на АПИ е ограничен. Затова оставил книжата при охраната в куфар. Тогава служител на Агенцията взел папката и я изнесъл отново. Така тя изчезва от там за втори път.

Прокуратурата изнесе нови данни по скандала с тунел „Железница”Разследващите все още търсят изчезналата папка

До момента липсващата папка не е намерена. В хода на разследването стана ясно, че и видеонаблюдението не е работило в стаята, където са се съхранявали документите.

Двама са заподозрени за изчезналите документи за тунел „Железница”Папката с документите все още не е открита

Срокът за подаване на оферти е до 19 октомври. След като бъде построен, „Железница“ ще е най-дългият и скъп тунел в страната.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре