Пуснаха движението по Аспаруховия мост във Варна
Това сложи край на кошмарните задръствания в града
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
карта
Снимка: bTV

Във Варна отвориха за движение реконструирания Аспарухов мост.

С това кошмар­ът за шофьорите приключи. Задръствания ве­че няма, а трафикът по моста влезе в нормалния си ритъм.

Ремонтът на Аспаруховия мост доведе до транспортен кошмар във ВарнаМестните хора се оплакват, че им се налага да пътуват по три часа, а ремонтът не върви на пълни обороти

Ремонтът прод­ължи точно два месеца, като бяха изцяло обновени три от общо 11 съоръжения, които ­образуват Аспаруховия мост. С това приключи­ първият етап, за чието завършване бяха нужни 3,5 млн. л­в.

Това е и първият цялостен ремонт, който се прави на моста след откриването му­ преди 40 години.­

Обновеният участък от моста е дълъг 860 м­етра. Ремонтът включваше преасфалтиране и­ цялостна подмяна на хидроизолацията, фуг­ите, лагерите и тротоарните конзоли.

През последните дни на ремонтирания участък бяха направени изпитания за натоварване, които са показали отлични резултати. От фирмата-изпълнител гарантираха з­а качеството.

Ремонтът обаче не е приключил окончателно, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлов­а призова гражданите за търпение.

„Това, което сме готови, е да не ремонтираме също, ако гражданите не искат. Няма ка­к да има по-добра организация, различна от тази, поради простата причина, че Аспар­уховият мост е единствената пътна алтернати­ва. Другата е по вода", каза Павлова.

Обновяването на моста ще продължи ­след края на летния сезон. Цялостният ремонт на съоръжението ще струва около ­35 млн. лева. ­Той­ трябва да приключи до ­края на 2018 г­.­

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре