Пуснаха Ценко и Мартин Чокови от ареста
Кметът на Галиче е пуснат под парична гаранция от 10 хил. лв., а синът му – под домашен арест
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    10
Чокови
Снимка: bTV

Скандалният кмет на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин бяха пуснати от ареста, след като Апелативният специализиран съд измени мерките им за неотклонение.

Ценко Чоков, задържан преди девет месеца по обвинение за участие и ръководене на организирана престъпна група за лихварство и рекет, вече е на свобода под гаранция от 10 хил. лв.

Синът му Мартин вече ще е в домашен арест.

Още тази вечер те се прибраха в родното си село, където в момента цари спокойствие. Фойерверки и радостно посрещане нямаше.

Съпругата на Ценко Чоков каза за bTV, че той е добре, но към момента отказва да дава изявления пред медиите. Делото трябва да започне на 23 февруари.

Жители на Галиче: Мутри като Ценко Чоков извършват геноцидЖители на размирното село излязоха на протест срещу пускането под домашен арест на кмета. Съпругата му обаче заяви, че само няколко души твърдяt, че се страхуват от него и жалбите им са „като сценарий за филм на ужасите“

Със същото определение на съда бяха изменени и мерките за неотклонение на Иван Тодораков и Димитър Каменов – те бяха пуснати от ареста под парична гараниция от 5 хил.

Това не е първият път, в който Ценко Чоков и синът му искат по-леки мерки за неотклонение. Досега обаче те не бяха уважавани.

  • 3
    10
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре