Пускат парното в София по желание на етажната собственост
Засега не е предвидено пускане на отоплението на всички абонати на „Топлофикация София”, защото се очаква затопляне
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Парно
Снимка: iStock

„Топлофикация София” има готовност да пусне парното при изразено желание от страна на клиентите в сграда – етажна собственост,  преди общото включване на отоплението в столицата, съобщиха от дружеството.

Сняг заваля в планините и високите полетаНа Витоша, в Трънско и прохода Петрохан вече е побеляло

За целта е необходимо да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Предвид предстоящото временно понижение на температурите детските градини, училищата и здравните заведения също могат предварително да поискат включване на отоплението, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в Център за обслужване на клиенти.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания – три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ – БАН за трайно застудяване, припомниха от „Топлофикация София”.

Към момента прогнозата за следващата седмица предвижда затопляне и повишение на дневните температури. Дружеството следи промените и тенденциите и ще реагира съобразно климатичните условия и нормативните изисквания, допълват оттам.

От „Топлофикация” напомниха, че клиентите трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които тази инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре