Алкохолът засилва специфичните личностни особености на всеки. Когато човек е неуравновесен и иска на всяка цена да наложи своето, щом пие, тези му черти се засилват.

Това казаха психолози и психиатри в Софийския апелативен съд в отговор на въпрос на прокуратурата как изпитият литър уиски от Николай Русинов-Чеци в нощта на убийството на Яна Кръстева му е повлиял, съобщи "24 часа". Чеци е подсъдим за смъртта на 28-годишната Яна преди 4 г. в Борисовата градина.

Той бе осъден от Софийския градски съд на доживотен затвор и сега обжалва пред апелативния. На поредното заседание бяха извикани експертите, които са му правили психологичен профил. Те го определят като агресивен.

Прокуратурата се интересуваше и дали алкохолът увеличава желанието за секс, но психолозите не дадоха конкретен отговор. Според твърденията на Чеци двамата с Яна правили секс в парка преди убийството по взаимно желание.

Чеци лично задаваше в съда въпроси на полицая от СДВР, който е преглеждал записите от камерите в парка. Той се оплака, че е бил разпитван без адвокат.