Днес ще бъде предимно облачно. На повече места в следобедните часове ще има превалявания, в отделни райони -  интензивни и придружени от гръмотевици. В Югоизточна България ще духа слаб до умерен вятър от югозапад , а в Северозападна – от северозапад. Максималните температури са между 16° и 21°.

 

  По  Черноморието ще е предимно облачно, около и след обяд ще превали и пригърми. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури – от  16° до 20°. Температурата на морската вода е около 11°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

 През следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. През нощта значителни ще бъдат валежите в западната половина от страната, а през деня – в североизточната. Привечер в югозападните райони валежите ще започнат да спират. С умерен северозападен, в Източна България -  временно силен север-североизточен вятър ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се понижават и вечерта, както и през нощта срещу вторник, в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните – между 8° и 13°.

 

След временно спиране на валежите и намаление на облачността във вторник, привечер от северозапад отново ще се заоблачи и отново ще завали. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Температурите ще са в широки граници – от 8°-10° в Североизточна България и по Черноморието до 18°-20° - в крайните югозападни райони. В сряда над Южна България ще има  разкъсвания на облачността и там температурите ще са по-високи, докато в  четвъртък, с усилване на вятъра, отново ще застудява. По самото нахлуване на студен въздух ще се развиват гръмотевични бури, а впоследствие, в студената въздушна маса, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта на места по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в североизточните райони ще превали сняг, без да се задържа снежна покривка. В петък отново ще има превалявания от дъжд, които до вечерта ще спрат. Ще застудее още и в планините и планинските райони отново е възможно да превали сняг.