Държавните институции обслужват частни интереси, свързани със застрояването и на последните девствени плажове по българското Черноморие. Това се казва в становище на организацията „Да запазим Корал” по повод проверките по къмпингите и по-конкретно проведената днес акция на плаж Корал.

„Ние сме хората, които обичат дивата природа и възможността да контактуват с нея. За нас това е глътка свобода. Ние сме ограбените от мутрите и олигарсите, от корумпираните държавни служители и политици. Същите тези, които сега плащат, за да бъдем оплюти и изгонени.

Същите тези, които 25 години ограбват държавата чрез заменки и фалшива приватизация, а сега вече създават асоциации за обединение на частните интереси. Тези интереси са свързани изключително със застрояването и на последните девствени плажове”, се посочва в съобщението, публикувано на сайта на организацията.

От там задават въпроса кои са законните къмпинги, какви са условията в тях и какво са направили държавните институции, за да облагородят съществуващите къмпинги.

„Незаконният бетон, излят завинаги на дюните или палатката е онова, което трябва да проверява и санкционира държавата? Липсата на химически тоалетни ли е проблем на неохраняемите плажове или липсата на цели канализации почти навсякъде по Черноморието”, питат още от организацията.