Трагедията в Мокрище:
Проверката на социалните до момента не показва детето да е неглижирано
Разследването продължава, като в ареста остава само чичото на детето, който е собственик на кучето
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Николета Узунова, Радка Кежева
Снимка: bTV

След инцидента в с. Мокрище, при който питбул уби тригодишно дете, социалните служби в Пазарджик са се самосезирали и са започнали проверка. Тя все още не е завършила, но до момента няма данни детето да е било неглижирано, стана ясно от участието на техни представители в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Липсата на надзор над детето е спрягана като една от основните причини за трагедията. Вчера пред bTV съседи и роднини на собствениците на кучето, включително лелята на детето, изтъкнаха, че малкият Тошко често е оставян без надзор, ходел е сам между двете къщи, разстоянието между които е около километър. Хора от квартала дори казаха, че са го виждали сам на 2 км от дома му.

След трагедията в Мокрище – взаимни обвинения в търсене на виновникаРоднини на задържаните твърдят, че детето е оставяно да броди без надзор

Досега обаче в „Социално подпомагане“ – Пазарджик не е имало сигнали, че детето е е оставяно само, че се е скитало или че е отглеждано от баба му, посочи директорката на службата Радка Кежева. Тя добави, че вече са проведени разговори на място с кмета, представители на здравната служба и съседи. Всички твърдят, че Тошко е гледан добре.

Николета Узунова, Радка Кежева
Снимка: bTV

Николета Узунова, началник на отдел „Закрила на детето“ в Пазарджик, добави, че според събраните сведения детето е било обгрижвано, имунизирано, с извършвани периодични прегледи.

Николета Узунова, Радка Кежева
Снимка: bTV

Оказа се, че бабата на Тошко – Ани Димитрова, отглежда и друго дете. Проверката продължава, образувано е досъдебно производство и при най-малко съмнение, че то е в риск, ще е се вземат незабавни действия, увери Кежева.

Три ареста и едно обвинение за убитото от питбул детеСобственикът на кучето и чичо на момченцето e заплашен от 5 г. затвор или 10 000 лв.

Междувременно днес Тошко ще бъде погребан. Разследването продължава, като в ареста остава само чичото на детето, който е собственик на кучето. Животното още се намира в двора и съдбата му тепърва ще се решава. В социалните мрежи пък вече се иска то да бъде изведено, за да не бъде умъртвено.

Виновникът за трагедията в Мокрище – кучето или хоратаНа кучето не може да се вменява вина за престъпление, защото то няма съзнание, виновни за поведението на животните си са стопаните, коментираха Явор Гечев и треньорът на кучета Николай Василев

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре