Създава се шизофренна ситуация със срещата в зала "Армеец" в София, при която ще участват студенти. Това събиране цели ГЕРБ да си създаде изкуствено опозиция, като използва името на футболната легенда Христо Стоичков и да се направи опит за разбиване на протестиращите групи. Това заяви Антон Димитров, член на Граждански форум "Промяна", на пресконференция, цитиран от БТА.

„Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на "Орлов мост", без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено”, категоричен беше Димитров.

Под думите му трябва да се съберат истинските хора, които първи са се вдигнали на бунт и са надали глас срещу изстъпленията на олигархията. Това са „хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването. Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят”, обяви Антон Димитров.

Протестиращите отново повториха, че не целят партийните листи, а искат граждански контрол. „Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети”, заяви Людмила Манова от Благоевград, пострадала и арестувана при протестите. Според нея из цялата страна масово се правят срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.

Димитър Тодоров добави, че имат информация, че на срещата в зала "Армеец" ще участва група от 60-тина студенти, които обявили, че представляват протестиращите на "Орлов мост", а реално не са присъствали нито веднъж там. Кирил Светлозаров, учещ право в УНСС, допълни че участието на студентите на тази среща не е организирано от студентските съвети на университетите.

Събитието е организирано от депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Маргарита Атанасова, от протестиращите във Варна заяви, че в народното недоволство са внедрени хора, "които гонят собствени интереси, такива, които дължат пари или са замесени в групировки като ТИМ".

В събота ще се съберат студенти от цялата страна на Национална среща под надслов „Бъдещето на България". Форумът започва по обяд в зала Арена Армеец.

  • Президентът издава указ за изборите за кмет на Варна
  • Варненци ще избират кмет на 30 юни
  • Бдение в памет на Пламен Горанов в 5 града
  • От юли пада монополът на ЕРП-тата
  • ЕС се намесва, ако България застраши ЧЕЗ
  • Варненци поискаха оставката на общинарите с торба охлюви
  • До два месеца ДКЕВР решава за лиценза на ЧЕЗ
  • Протестиращите от палатковия лагер във Варна обявиха гражданско неподчинение
  • ЧЕЗ отказа да плати обезщетения за токов удар, оправда се с буря
  • ДКЕВР съставила 23 акта на ЕРП-тата, съдът ги отменил