Протести в Бургас и Благоевград за по-малко жертви на пътя
Протестиращи блокираха сградата на общината в Благоевград
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
пешеходна пътека

Десетки се събраха на протести днес в Благоевград и Бургас за по-малко жертви и повече безопасност на пътя.

В Благоевград расте напрежението след смъртта на 19-годишната студентка, прегазена от камион на пешеходна пътека. Недоволството там беше последвано от блокада на общината.

Студенти окупираха сградата на общината в БлагоевградТе не пускат никой да влиза и да излиза от сградата

Фатиме дошла в Благоевград, за стане медицинска сестра, но остана в 1-и курс. Животът й беше отнет на пешеходната пътека на метри от студентското общежитие. Нейни колеги почетоха смъртта и с бдение снощи и започнаха серия от протести.

убита студентка - Фатиме

За трети път в последните часове стотици студенти направиха жива верига и блокираха фаталното кръстовище. В района се паркира неправилно, кара се с висока скорост, а хората са принудени да вървят по пътното платно.

Широкият път често се използва като незаконен паркинг, твърдят и живеещи в района.

Трета блокада на пешеходната пътека в Благоевград, на която загина студенткаСпоред хората липсата на контрол от страна на институциите, е основният проблем на това кръстовище

Началникът на Пътна полиция в Благоевград каза, че две от платната от четирилентовия път са заети от паркирали коли и трябва да се осъществява непрекъснат контрол, за да свикнат, че трябва да спазват правилата за движение.

Кметът Атанас Камбитов обясни, че районът е извън синята зона и нямат правомощията да репатрират автомобилите.

Студентите не останаха доволни от отговорите и блокираха общината.

След отказ да преместят дебата другаде, кметът слезе при тях, а те поискаха сигурност и още пешеходни пътеки. Той се съгласи, че може да се сложи светофарна уредба, както и шумяща маркировка.

Въпреки забранителния знак и полицейския патрул, неправилно паркиралите коли останаха на пътя.

Десетки се събраха на протест в Бургас заради смъртта на 33-годишния колоездач Евелин Дуков. На 3 декември той беше блъснат от пиян шофьор на пътя за Приморско.

Апелативният съд потвърди днес постоянния му арест.

Евелин Дуков - убит велосипедист - Приморско
Снимка: btvnovinite.bg

59-годишният шофьор Владимир Колев не се яви на мярката днес. Адвокатът му обясни, че му се отключила стара черепно-мозъчна травма и здравословното му състояние се влошило.

Царево и Приморско на протест след смърт на пътяХората настояват за строго наказание и мерки придвижването да е по-безопасно

Това предизвика гнева на близките на велосипедиста. Те настояват шофьорът да получи доживотна присъда. Обвиняемият отрича пред защитника си да е извършил катастрофата и казва, че никой не го и видял зад волана.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре