За 15 ч. днес е насрочено началото на протест пред парламента. Според организаторите на жълтите павета ще дойдат хора от цяла България.

В същото време обаче сред депутатите няма напрежение. Те не планират да увеличават работното си време и ще приключат по план в 14 ч., т.е. с час по-рано от началото на протеста.

Депутатите започнаха работата си с избора на зам.-омбудсман. На поста с 152 гласа "за" беше избран бившият министър на правосъдието Диана Ковачева.

"Казвала съм многократно, че гражданите имат право да протестират. Какви са техните искания не знам, но когато има действия, които мога да предприема като омбудсман, нямам притеснение да се включа. Всеки български гражданин може да протестира, спазвайки Конституцията, законите и правилата на обществения ред", коментира омбудсманът Мая Манолова.

На днешната дата през 2013 г. започнаха т.нар. "февруарски протести", довели до падането на първия кабинет на премира Бойко Борисов.

Полицията вчера предупреди, че разполага с данни, че членове на различни футболни агитки са получили оферти, за да предизвикат безредици на протеста. По този повод от кабинета заявиха, че се готви именно повторение на протестите от преди три години.