Протест заради реформата в Спешната помощ се проведе пред Министерство на здравеопазването. Кметове на населени места и лекари се обявиха срещу сливането на спешните центрове на София град и областта. Реакцията им идва след решението на МС да одобри предложението на министър Москов за сливане на двете структури.

Със скандирания за оставка на здравния министър се събраха предимно привърженици на БСП, водени от народния представител на БСП за София област Корнелия Нинова. Сред недоволните имаше най-вече граждани. По думите им лекарите не са там, защото са заети.

Протестиращите се обявиха срещу сливането на центровете, защото по този начин ще останат без спешна помощ и без линейки в отдалечените населени места.

Здравният министър обоснова реформата с това, че по този начин ще могат да се разкрият пет нови екипа, които да работят на терен и да се спестят около 520 хиляди лева от заплата на административни служители, които ще бъдат съкратени, когато двата центъра се обединят.

Протестиращите се заканиха, че ще продължат с протестните си действия. Корнелия Нинова заяви, че ще призове в Народното събрание министър Москов да даде обяснение за реформата и защо тя се случва по този начин.