Протест в училището в Ново Паничарево, чийто директор е обвинен в блудство
Родителите на ученичката спираха други деца да влязат в час
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
училище, ново паничарево

Родителите на ученичката от бургаското село Ново Паничарево, която обвини директора си в блудство, организираха протест в училището. Те спряха не само своето, но и други деца да влязат в час.  

Решението на съда да промени мярката за задържане на обвинения педагог в "домашен арест" провокира роднините на момичето.

Директорът, обвинен в блудство: Надявам се истината да излезе наявеСпоред прокуратурата има доказателства, че е извършил престъплението, в което е обвинен

Намерението им да организират масов протест, като спрат всички деца в селото да посещават училище обаче беше пресечено от Инспектората по образование още по време на първия час.

И все пак, преброяване на учениците в класните стаи показа, че една трета липсват.  Децата признават, че сутринта са били спирани на входа. Споделят, че майката на Радостина и баща й и казали да не влизат в училището.

Директорът, обвинен в блудство, остава под домашен арестПрокуратурата искаше постоянно задържане. Според защитата всичко е добре планирана манипулация

Намесва се и полиция, а повечето родители връщат обратно децата в клас.

Родителите казват, че случат се е отразил зле на дъщеря им, която имала нужда от психолог. "Предложи ми пари господин Радев, поиска да го ударя, да го бия и аз казах: "Аз пари си имам достатъчно, не го правя за пари, искам да си получиш заслуженото”, заяви бащата на Радостина.

Обвиненият в блудство директор е категоричен, че нещата са нагласени. По думите му на записите се чува как само тя говори.  Защитата ще поиска техническа експертиза на записите.

От кметството признават, че ситуацията в селото, което е със смесено население, е деликатна и се опитват да тушират напрежението.   

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре