Протест в Първенец след освобождаването на шофьора, убил дете на пътя
Искаме да го затворят до делото, казаха родителите на 11-годишната Ангелинка – Иванка и Георги. Те настояват Йовчев да бъде осъден на доживотен затвор
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    9
Родителите на блъснатото в Първенец дете
Снимка: bTV

Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха на протест срещу освобождаването на шофьора, убил на пътя 11-годишно момиченце.

Съдът счете, че прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства за вината на 56-годишния шофьор Димитър Йовчев и му наложи най-леката мярка – „Подписка“.

Пуснаха шофьора, убил 11-годишно момиче в Първенец, срещу подпискаСпоред магистратите няма опасност Димитър Йовчев да се укрие

Протестиращите искат Йовчев да бъде задържан.

Искаме да го затворят до делото, казаха родителите на 11-годишната Ангелинка – Иванка и Георги. Те настояват Йовчев да бъде осъден на доживотен затвор.

Джип уби 11-годишно дете в село Първенец То е отивало на училище, водено от майка си, която също е пострадала и е откарана в болница. Това е втори инцидент със същия шофьор на същата улица. Преди две години той е блъснал друго дете

Искаме в ромската махала да има тротоари, знаци, легнали полицаи, пешеходни пътеки, маркировки – всичко, което е по закон. Може ли човек за открадната кокошка да влезе за четири години в затвора, а за убийство на дете да няма закон, възмутиха се жители на махалата.

Те не приемат обяснението на Йовчев, че колата му е поднесла на заледен участък, тъй като според свидетели се е движел с над 80 км/ч.

Шофьорът, убил 11-годишно момиче в Първенец, вече е с обвинениеВ селото, където вчера стана трагичният инцидент, често се карало с превишена скорост; легналите полицаи пък били отнесени от снегорини

Жителите на махалата заплашиха да спрат децата си от училище и детска градина, ако не се поставят легнали полицаи. Заплашиха и със затваряне на пътищата.

Днес в Апелативния съд ще се гледа искането на прокуратурата за постоянното задържане на Йовчев.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    9
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре