Десетки граждани се включиха в организирания от „Протестна мрежа” митинг пред Съдебната палата заради скандално изчезналите тефтери на Филип Златанов и неясния статут на инициалите „Д.П.”, за които се твърди, че са били в тях.

На един от плакатите имаше надпис „10Й” (вероятно от КОЙ и 10 – числото, което в предоставените от прокуратурата ксерокопия на бележниците е на мястото на инициалите „Д.П.”, видими в по-рано излязло факсимиле) и уловена на единицата риба (може би алюзия с фамилията на главния прокурор).

Организаторите поканиха лично обвинител №1 Сотир Цацаров да дойде при тях и да отговори на въпросите им.

Той предпочете по-рано през деня да излезе с пространна позиция, според която записките на бившия председател на комисията за установяване на конфликт на интереси хем не са основно доказателство по делото срещу него, хем показват „властови модел” и освен това се използвали са дискредитиране на прокуратурата и конкретни политици („защото ще постави „в пакет” Д. до Б.”), което се правело от конкретни кръгове у нас.

Малко след това и издателят на агенция ПИК Недялко Недялков внесе сигнал в НАП и прокуратурата срещу активисти от „Протестна мрежа” заради подозрения, че имат неясни доходи.

В началото на деня, депутатът от БСП Кирил Добрев влезе в словесен сблъсък с представители на организацията заради въпрос дали е седял на една маса с Делян Пеевски на коктейл, организиран от ПИК.