Днес температурата в София достигна 20 градуса, а в Пловдив - 26. Докога ще продължи циганското лято.

На 10 ноември 2010 жегата в Плевен достигна 27.9 градуса. Две години по-късно - на 3 ноември 2012, в Бургас отчетоха нов температурен рекорд – 24.2 градуса. А в последния ден на ноември през същата 2012 бяха счупени 15 рекорда. Най-топло тогава беше в Ловеч - 22 градуса.

Според синоптиците причината за жегата през ноември е атмосферната циркулация над страната, която осигурява високите температури и слънчевото време. И така вече повече от 2 седмици. Но ще ни замръзнат ли усмивките като получим сметките си за парно. От "Топлофикация-София” успокояват потребителите, че топлия ноември няма да натежи на месечните им сметки. Ако радиаторите ви са горещи, затворете вентилите или проверете абонатната станция в сградата. При проблем веднага сигнализирайте в "Топлофикация". Те са готови да ремонтират при нужда уредите в абонатната ви станция.

От началото на тази година средната годишна температура на земната повърхност се е повишила с 1.02 градуса. Това показват данните на британската метеорологична служба "Мет Офис". Това е една от най-топлите години за човечеството. Ако температурата на Земята се вдигне с 2 градуса, ни очакват наводнения и други природни апокалиптични сценарии.