След излъчени от bTV кадри за протестите на националисти на границата от 24 март, в прокуратурата са постъпили 10 сигнала за 3 лица с имунитет, за които се твърди, че нарушават изборните права на български граждани.

Твърди се, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е станало публично известно и чрез медиите. Предстои те да бъдат привикани на разпит.

От bTV и други медии са изискани записите от опитите за блокадата на границата. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов помоли медиите да бъдат обективни:  "Когато давате кадрите на прокуратурата, дайте и как всеки един хуманитарен случай е пропуснат, как пропускаме леки автомобили с деца и с жени, как пропускаме линейка".

От прокуратурата обясниха, че не са могли да се самосезират веднага в петък, защото събота е ден за размисъл. Оттам твърдят и че, нищо не пречи да започнат разпитите, защото ЦИК вече обяви резултатите и политиците от кадрите в момента нямат имунитет. Ако се образува досъдебно производство, а междувременно те станат депутати, ще се поиска сваляне на имунитета им.

Сигналите са от граждани, сред които не е лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Той е изпратил на главния прокурор писмо с искане за касиране на изборите. Законовата процедура предполага обвинител №1 да отнесе въпроса към Конституционния съд.

Държавното обвинение започна работа ден, след като започнаха преговорите за съставяне на правителство и се появиха информации, че националистическото обединение иска да бъде изключително сериозно представено в новия кабинет.