Прокуратурата внесе 15 страници обвинителен акт срещу Йоан Матев
Утре Софийският апелативен съд ще реши дали да го пусне от ареста
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Йоан Матев
Снимка: Ладислав Цветков

Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев в съда. Той е в обем от 15 страници.

Матев е обвинен за убийството на Георги Игнатов – извършено по особено мъчителен начин в Борисовата градина през лятото на 2015 г.

Йоан Матев вече е с обвинение за убийството в Борисовата градина, открит беше и ножът муПо-рано днес полицията съобщи, че е задържала в София 19-годишен младеж, заподозрян за тежкото престъпление от преди две години

Прокуратурата посочва, че Матев и жертвата му не се познавали отпреди, а Матев го забелязал случайно на пейка в парка. Нанесъл му удар с нож, който обичайно носел в себе си. След това избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Ако бъде признат за виновен, Матев би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 12 години, чийто размер е съобразен с обстоятелството, че е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието.

Преди седмица Софийският градския съд измени мярката за неотклонение на Матев от задържане под стража в подписка. За да излезе Матев на свобода обаче, трябва да се произнесе и апелативният съд, което се очаква да стане утре.

Вуйчото на убития Георги: Йоан Матев ще се укрие, ако го пуснат от арестаМатев трябва да бъде съден като пълнолетен и да лежи до живот в затвора, смята Илиян Георгиев

"Ако трябва да бъда честна, най-много ме впечатли, че един ден едно непълнолетно момче един ден е вървяло по улицата и е решило, че може да отнеме човешки живот просто ей така. Всеки един юрист и всеки един човек според мен се е замислял и много често си казва, че трябва да има по-тежки наказания, защото те биха предотвратили много престъпления", каза градският прокурор Емилия Русинова.

Утре състав от Софийския градски съд ще поеме наказателното дело. А в същия ден апелативните съдии ще решават дали да измени мярката на Матев в най-лека - подписка.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре