Прокуратурата вероятно ще обвини Владо Плацентата за средна телесна повреда
Магистратите отказаха да уважат искания за допълнителни експертизи по случая
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Владо Плацентата
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата отказва да уважи искания за допълнителни експертизи по случая с битата лекарка от „Шейново“ и вероятно ще повдигне обвинение на Владимир Стоянов за средна телесна повреда. Това съобщи за bTV защитата на пострадалата д-р Албена Гаговa.

Стоянов, станал известен като Владо Плацентата, е разследван за побой над акушер-гинеколога от „Шейново“ през юли. Първоначално той беше обвинен в нанасяне на лека телесна повреда.

Къде живее Владо Плацентата и защо съседите се страхуват от него?Жената, която му роди дете, се е изнесла с полиция веднага след изписването

Прокуратурата е отказала повторна съдебно-медицинска експертиза с участие на специалисти невролог и реаниматор.

Владо Плацентата поиска прокуратурата да му се извиниСофийският районен съд реши да го освободи

Не е уважено и искането да се изиска медицинския документ на Спешната помощ в деня на инцидента, който описва състоянието на пострадалата лекарка.

Д-р Албена Гагова, пребита от Владо Плацентата: Надявам се на справедливо делоЛекарката и защитата ѝ се запознаха с материалите от разследването днес

„Самото наказание е съвсем различно, а и превенцията, която се очаква при самата присъда на това лице – освен личното спрямо него, че ще бъде наказан, ще повлияе и в самото общество, че едва ли не всеки може да си бие и после да си отговаря за по-лекички неща, отколкото това, което действително се е случило“, коментира адвокатът на д-р Гагова – Иван Петров.

Съдът пусна Владо Плацентата под гаранцияПрокуратурата му повдигнала обвинение с цел "държавен произвол"

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре