Прокуратурата в Сливен се самосезира за 13-годишната родилка
Разследва се случай на съвкупление с лице, ненавършило 14 години
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    2
2111263166.jpg

Районна прокуратура – Сливен се самосезира и започна проверка по случая с 13-годишната родилка в Сливен, съобщи „Фокус”.

Първото бебе за 2017 г. в Сливен: Малкият Динко с майка на 13 години и баща на 15 Малкият Динко, който е кръстен на дядо си, се роди в 3:45 ч. на 1 януари

Малолетната Златка роди едно от първите бебета за 2017 –  в сливенската болница – момченце, което кръстиха Динко. Бащата е 15-годишен. И двамата живеят в ромския кв. „Надежда” в Сливен.

Прокуратурата разследва случай на съвкупление с лице, ненавършило 14 години. Законът предвижда наказание от 2 до 6 години затвор. Наказанието обаче ще бъде по-леко, защото и бащата е непълнолетен.

Пред камерата на bTV 15-годишният татко разказа за връзката си с майката на детето – двамата са съученици в шести клас.

Бащата на Динко
Бащата на Динко

Прокуратурата ще разследва и родителите на момчето, за да се установи дали те са помогнали на непълнолетните да живеят на съпружески начала, което е престъпление според Наказателния кодекс.

Непълнолетните родители твърдят, че има кой да се грижи за бебето. Те не знаят дали ще се върнат в училище.

В ромската махала в Сливен е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От кв. „Надежда” е и  Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

  • 8
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре