Прокуратурата се самосезира за референдума след публикации за несъответствия в протоколите
Проверките са възложени на икономическа полиция в Силистра
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Референдум

Районната прокуратура в Силистра се е самосезирала за несъответствия в протоколи от референдума, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Разпоредени са проверки на три протокола на СИК в Силистра по член 169 от Наказателния кодекс за евентуално извършено престъпление от лице от състава на избирателна комисия, което "по какъвто и да е начин преправи резултат от избори или референдум". За това деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години.

Екипът на Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдумаНека политиците да не забравят кой им е началник, призова Трифонов

Проверките са възложени на икономическа полиция в Силистра. Освен за деяние по член 169 от НК проверките са възложени и с оглед на събиране на данни за документно престъпление, се посочва в съобщението.

На 11 ноември ЦИК реши, че референдумът, иницииран от Слави Трифонов, няма да има задължителен характер, а ще влезе за обсъждане в парламента. Според комисията не достигат около 12 000 гласа. В допитването са участвали по-малко от 3 500 585 души.

ЦИК: Референдумът няма да е закон за парламента Не достигат около 12 000 гласа, за да бъде допитването задължително

Гласувалите според броя подписи в избирателните списъци в референдума са 3 487 970. Общият брой на действителните бюлетини е 3 400 890.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре