Поне на седем народни представители прокуратурата ще поиска имунитета, за да може да отговарят пред правосъдието за различни престъпления. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

„За двама депутати мисля, че се знае със сигурност, освен всичко друго мисля, че ще се стигне до искания, свързани с не по – малко от 5 народни представители”, коментира първият обвинител в държавата.

"Исканията ще бъдат направени едновременно, аз няма да ги правя избирателно по лица, по дела, по време и т. н", уточни той.

Двамата, за които вече се знае, че би трябвало да им се иска имунитетът, са Цветан Цветанов, срещу когото има дела в съда, и Волен Сидеров.

В момента се прави проверка на всички народни представители за образувани висящи дела от общ характер. Тя се очаква да приключи след около 10 дни и в зависимост от резултатите от нея ще бъдат направени искания за снемане на имунитет.

След проверката обаче ще се преценят и основанията за спиране на наказателните производства. Главният прокурор не каза кои са петимата депутати. Той обясни само, че към момента става дума за лица, които фигурират в регистрите на прокуратурата.

Сред хората, на които ще се иска имунитетът, има и такива, които са депутати за втори, а може би за трети път. Той посочи, че има и представител, който е в Европейския парламент.