Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната административна прокуратура и Окръжната прокуратура в Бургас да извършат проверка за законността на събираните такси, суми по договори, суми за ползване, наемни цени и др. в курортния комплекс „Слънчев бряг”.

Прокуратурата в Бургас е установила как акционерното дружество „Слънчев бряг” АД е събирало такси и наеми от търговски обекти, такси за паркиране и др. услуги, които според законодателството ни се полагат на общината в Несебър.

Обвинението е протестирало няколко акта на дружеството, като е поискало те да бъдат обявени за нищожни, тъй като са издадени от некомпетентен орган.

„Търговското дружество не е административен орган, а актовете му имат вътрешноведомствен характер. Тъй като дружеството е гражданскоправен субект, а не орган, упражняващ властнически правомощия, актовете му не представляват властническо волеизявление, съответно на административен акт, поради което са нищожни като издадени от некомпетентен орган”, посочват от прокуратурата.