Прокуратурата: „Частната експертиза” на „Булмаркет” за Хитрино не е доказателствено средство
Обвинението не намира основания за промяна на изводите, сочещи високата скорост на навлизане на влаковата композиция в района на гарата като основна причина за инцидента
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Сотир Цацаров
Снимка: EPA

Представената днес от компанията „Булмаркет” експертиза, в която се твърди, че причина за железопътната катастрофа в с. Хитрино е незаключена стрелка на релсовия път, няма характер на доказателствено средство в съдебния процес.

Такава експертиза не е била назначавана нито от органите на досъдебното производство, нито от състава на съда, разглеждащ делото понастоящем.

Нова версия за ХитриноНезаключена стрелка на релсовия път е причина за трагедията, обявиха собствениците на „Булмаркет“ – фирмата чиято влакова композиция дерайлира в шуменското градче в края на 2016 г.

„Частната експертиза”, изготвена от чужди експерти, е поръчана и заплатена от „Булмаркет”, но не може да послужи за целите на водения наказателен процес.

Обвинението не намира основания за промяна на изводите, основани на експертизи, назначени в хода на проведеното разследване и сочещи високата скорост на навлизане на влаковата композиция в района на гарата като основна причина за инцидента.

Тези експертни заключения са разгледали и версията, изтъквана сега от „Булмаркет”, но са я отхвърлили като несъответна на събраните по делото доказателства за състоянието на релсовия път.

Делото за катастрофата в Хитрино започва по съществоПроцесът се води срещу двамата машинисти на влаковата композиция, която катастрофира

 

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре