Прокуратурата е подготвила резервен адвокат за Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина
Защитата на Матев с действията си бави приключването на делото, съобщи градският прокурор Емилия Русинова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Йоан Матев
Снимка: Ладислав Цветков

Предприети са действия по назначаване на резервен защитник на Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015 г. Това съобщи градският прокурор Емилия Русинова.

Причината е, че утре ще се проведе поредното заседание по молба за изменение на мярката на Матев и целта е да не се бави производството, а да приключи и внесе в съда с обвинителния акт, за да започне делото.

Година и половина всички прикривали Йоан МатевДиректорката на училището му забранила на съучениците да казват каквото и да било. Дори тя лично е посъветвала Йоан да си извади бележка, че не е бил на училище на 2 юни

Русинова обясни, че прокуратурата не бави разследването, то е приключило още в края на месец юли, когато е бил извикан Матев да му бъде повдигнато прецизираното обвинение.

След това, по думите на Русинова, са започнали действия на Йоан Матев и неговите защитници в посока забавяне на приключването на делото и внасянето му с обвинителен акт. Те били пуснали множество молби за изменение на мярката, сменяли са се адвокати, а майката, която тогава е била конституирана като защитник на сина си, е отказала да приеме една от призовките.

Йоан Матев пред Апелативния съд: Невинен съмЗадържаният за убийството в Борисовата градина остава окончателно в ареста

Според градската прокуратура не би трябвало утре Матев да бъде пуснат на свобода, поради това, че е изтекъл законовият му срок за задържане без да бъде повдигнато обвинение, защото за обвинението срещу него срокът е една година и шест месеца.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре