Проф. Милан Миланов: Починалият Спас Добрев е изписан предсрочно от болница „Св. Иван Рилски”
Отговорност за този случай трябваше да понесе директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов, смята Миланов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
проф. Милан Миланов
Снимка: bTV

74-годишният Спас Добрев, заради чиято смърт бяха уволнени лекари от „Пирогов”, е изписан от „бутиковата” болница „Св. Иван Рилски” предсрочно по негово желание. Това обяви в предаването „Тази неделя” проф. Милан Миланов.

Уволняват дежурния екип в „Пирогов”, върнал пациента, който почина Вътрешната проверка в болницата установи неизпълнение на трудовите задължения. Проверката в „Александровска болница” пък не е намерила пропуски

Той смята също, че грешка е направил и екипът на Спешната помощ, който не е вкарал пациента веднага в шоковата зала.

„Директорът отговаря за всичко в една болница, той (проф. Асен Балтов) трябваше да си отиде. Уволнението на дежурния екип е заради страх, за мен това е защита на собствения задник”, смята Миланов.

Той призова Асен Балтов да подаде оставка. Обвини го в лошо управление на болницата.

Работещи в "Пирогов" защитиха уволнения екип след случая с върнат пациент Според протестиращите трябва да се изчака проверката на "Медицински одит", а не да се вземат прибързани решения

Проф. Миланов работи дълги години в „Пирогов” – над 40 години, беше и директор на болницата. Доскоро беше консултант на граждански договор към клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Договорът му беше прекратен наскоро от директора проф. Балтов.

С „Пирогов” ще ме раздели само смъртта, коментира проф. Миланов. Той уточни, че Балтов не му е съобщил лично за прекратяването на договора, а му изпратил писмо.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре