Проф. Лъчезар Филипов: Хокинг, за разлика от много теоретици и физици, популяризираше науката
Хокинг смяташе, че квантовата механика трябва да е като А, Б за нашите внуци, каза още професорът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    2
Лъчезар Филипов

Стивън Хокинг, за разлика от много теоретици и физици, които боравят със сложни формули в последните 20 години се занимава с популяризация на науката. Той казва – на нашите внуци квантовата механика трябва да им е като А, Б, да не се боят от тази наука. Това заяви в предаването „Лице в лице” астрофизикът проф. Лъчезар Филипов.

„Стивън се занимаваше с астрофизика, с теория на черните дупки, с космология, но последните години именно тези му занимания с началото на света, с края на звездите, му даде една сила във философията. Той говореше за бъдещето на човечеството.

Научният свят потъна в скръб след смъртта на Стивън ХокингТеориите му отключиха цяла вселена от възможности, написа НАСА в „Туитър”

Неговата тенденция е, че ние трябва да гледаме натам – да напуснем земята, тъй като в момента Земята е обречена. Ако продължаваме така да живеем, ние ще съсипем екологията,  ще съсипем Земята. Затова трябва да мислим за нашето преселение на други планети и най-удобната за момента е Марс, тъй като там е имало вода, имало е нормална атмосфера и можем с неголеми усилия да възстановим тези условия”, каза проф. Филипов.

Той добави още, че Хокинг е алармирал и за развитието на изкуствен интелект и счита, че това може да навреди на човечеството.

Хокинг е предупредил по отношение на връзките ни с извънземните – да не гугукаме много, защото те могат да разберат за нас и да ни атакуват.

Вижте какво още каза професорът тук: 

  • 8
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре