Проф. Генчо Начев: Важно е да няма „мъртви души” в болниците
Мораториумът за нови лекарства няма да ограничи лекарите, защото той не забранява изписването на каквито и да било лекарства, каза директорът на болница „Св.Екатерина”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Генчо Начев
Снимка: БГНЕС

По отношение на източването на болниците е важно да няма мъртви души – да не се отчитат хора, които въобще не са минавали през болниците. Трябва да се спре и търговията с пациенти. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV изпълнителният директор на болница „Св.Екатерина” Генчо Начев.

Според него трябва да има преструктуриране, в което влиза и съкращаване на болници.

Трябва да се въведе национална здравна карта със задължителен характер и въз основа на нея да се каже къде от какви болнични заведения има нужда, каза директорът на болница „Св. Екатерина”.

МВР и прокуратурата влизат на проверки в болниците (ОБЗОР)Заради т.нар. модел „болница в болницата” вече има повдигнати обвинения

По думите му трябва да се направи оценка къде какво е необходимо и това, което е нужно, да се запази. Всичко останало трябва или да се закрие, или да се преструктурира на спешни центрове с транспортни звена, или да се остави да работи на кешовия пазар, но не да използва обществените средства, посочи проф. Начев.

Мораториумът за нови лекарства няма да ограничи лекарите, защото той не забранява изписването на каквито и да било лекарства, категоричен  беше той.

Пациенти излязоха на протест срещу мораториума върху новите лекарства (ОБНОВЕНА) Засегнатите се събраха пред австрийското и италианското посолство

„Това създава временна финансова дисциплина. Тези лекарства могат да се купуват от гражданите, но няма да се плащат на 100% от Касата”, допълни проф. Начев.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре