На старта на сезона на отпуските ново задръстване ще утежни излизането от София. Приключиха ли пътните ремонти и къде може да се очаква задръстване по пътя за морето?

Късно снощи движението в отсечките, където има ремонти по магистрала "Тракия” беше възстановено, включително и между 129-ия и 135-ия километър при Пловдив, където снощи ви показахме, че работата продължава.

Продължава маркирането на някои от трасетата, то става бавно, но за сметка на това маркировката е трайна и ще удържи поне пет години.

По виадутките също ще се работи още.

Иначе, ако тръгвате на път имайте предвид, че колоната започва от Цариградско шосе.

Излизането от София е първото препятствие в пътуването ви. Ако искате да избегнете ремонтираното трасе, има обходни маршрути.

„За връзка с магистрала „Тракия” може да се ползва Ботевградско шосе, Околовръстното на София и оттам включване на магистралата, както и други - пред „Дружба” и връзката с Казичене през Околовръстния път”, заяви Любомир Христов, зам.-кмет на София по строителството.

Ремонтът на Цариградско шосе ще продължи до началото на учебната година.

За две от съоръженията, които предизвикват колони в момента - при 63-ия километър на магистрала „Тракия” и на Река Тополница при 77-ми километър, Агенция „Пътна инфраструктура” определи нови срокове - до 15 юли.

На обекта се работи по график и по 8 часа.

Новата настилка е перфектна и шофьорите неусетно увеличават скоростта. Днес за пореден ден на най-новия участък на магистрала "Тракия" при петия километър четири коли катастрофираха и мантинелата отново е за смяна. На същото място катастрофа имаше и вчера.

До 1 август ще приключи ремонтът на Цариградско шосе между караулката на разклона за Горубляне и Околовръстния път, моста на река Искър и Околовръстния път на София, а в началото на септември трябва да приключи работата по централните платна.