Момчил Семерджиев от Пловдив вече 12 дни е в неизвестност. Всички опити да бъде открит са безуспешни. Семейството моли всеки, който има информация, да се обади на телефон 112.

Полицията върши каквото може. Проверено е Тепето с кучета, да не би да е станал инцидент, но няма нищо намерено. Разпитани са приятели, проверени са телефоните и все още нищо, съобщи в предаването „Тази сутрин” Явор Семерджиев, брат на изчезналия Момчил.

От телефонните разпечатки, които полицията е получила, става ясно, че след разговора с брат си вечерта, Момчил не е говорил с други. Единствените разговори, които е провел този ден, са с момчетата, с които заедно са били на таванската стая, преди да се разделят.

Последните думи на изчезналото момче са: „Брат, пусни ми ключовете, долу съм”. Той му казал, че не си е вкъщи, да звънне на родителите си или да го изчака. Явор обясни, че не е разбрал още вечерта, че брат му го няма, защото спи в отделна стая и, след като се е прибрал, направо си е легнал, а на сутринта помислил, че е отишъл при приятел.

Той каза, че познава от години всички момчета, с които са били вечерта, те са студенти и никой не е бил под такова влияние на алкохол, че да има отклонение в държанието. Явор съобщи, че не знаят Момчил да е имал врагове или проблеми с някой и не могат да си обяснят изчезването му. „Той е позитивен човек, който има приятелски отношения с хората”.

„Никой от съседите не е чул нищо, версията за убийство ни изглежда толкова нелогична, колкото и всяка друга, защото той не е имал врагове, нито ценности в себе си”, заяви Явор и призова, ако някой види брат му някъде или има идея по случая, да се обади.