Екип на bTV прекара в част от заведенията в "Слънчев бряг" изминалата нощ. Вчера ви показахме как преминаха проверките в нощните заведения заради шума.

Запазена марка в курорта са баркроловете, в които организирани групи обикалят нощните клубове. Пикът на баркроловете беше през 2012 г., когато Съветът на директорите на "Слънчев бряг" АД въвежда режим и такса от 50 лева за провеждането им.

"Tова е чисто административен разход, никога не сме се старали да печелим от него. Основната цел беше да бъде регулирано и да има информация", разясни Златко Димитров, директор на "Слънчев бряг" АД.

Така полиция, митници и НАП са информирани за броя за големите групи с хора.

В Слънчев бряг полицаите могат да арестуват пияни туристи само ако агресивни и нападателни, в противен случай те изтрезняват на алеите на курорта.

"Целият курорт е под проверки и като започнат да ни проверяват, ние изключваме музиката. Хората си тръгват – като си тръгнат хората, какво правим с туризма? Ние го убиваме, все едно в Холандия да спрем или в Лас Вегас да спрем казината и пушенето на трева", казва Виктор, пиар на заведение в курортния комплекс.

"Аз не пия толкова много в Швеция, защото алкохолът е скъп, и тук мога да пия на публично, на обществени места, а Швеция не мога", признава Йоанна. 

Шотландецът Иън Вакс пък обикаля алеите с трите си деца в полунощ. "Не е лошо, просто сме млади. Вие не обичате ли шума", пита той.