Следобед облачността ще се разкъсва и видимостта ще се подобрява.  Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 14 и 19 градуса, в София – 17.

В планините ще е слънчево, но ветровито с умерен, по високите и открити части – силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

Утре в равнините ще е мъгливо или с ниска облачност, а в планинските райони ще е ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са в много широки граници – от минус 1 градус на отделни места в котловините и равнините до 13-14 градуса по морския бряг. Максималните ще са предимно между 12 и 17 градуса, в югозападните райони- до 21 градуса.

До събота съществена промяна на времето не се очаква. В равнинната част от страната ще бъде с ниска облачност или мъгла, повече слънце ще има в планините. Максималните температури ще са най-често между 13 и 18 градуса.