При нападение: Медици ще звънят по телефона на прокурор
Мярката се взима, за да бъдат улеснени наказателните действия срещу агресорите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Нападение срещу медици в Сливен
Снимка: bTV

Прокурори ще отговарят денонощно на специален телефон при случаи на насилие над медици в Пловдивско. Мярката се взима, за да бъдат  улеснени наказателните действия срещу агресорите.

Преди 2 седмици медицинска сестра от детското спешно отделение в пловдивската университетска болница беше зверски бита заради забележка към родител, чието дете лекарите спасяват след поглъщане на перилен препарат:

„Съборил я на бюрото, започнал да я души, удрял я в корема”, описва случилото се д-р Томи Вретенаров от детското спешно отделение.

При нападение медиците  вече ще могат да звънят денонощно на дежурен  прокурор. "За да се запазят по най-добър начин съответните доказателства в такъв един случай. И да се започне работата по бързо производство, когато има такова престъпление”, посочи Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив.

Оказва се, че паник-бутоните не са достатъчно ефикасни. "Смятаме да поставим и радиостанции, с които да имаме още по-бърза връзка във всеки един спешен кабинет”, каза д-р Карен Джамбазов, управител на УМБАЛ "СВ. Георги Пловдив".

Поставят паник бутон в болница в Стара Загора след поредната агресия над медициБаща на новородено нападна акушерки, искал веднага да си вземе бебето

Всеки, който посегне на медик ще бъде съден като нападател над служебно лице, каквито са и работещите в МВР.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре