Президентът Румен Радев похвали служебния кабинет в последния му работен ден.

Служебният премиер Огнян Герджиков и министрите му бяха на среща с държавния глава на "Дондуков" 2 , на която са предали отчет за дейността на правителството.

Днес се състоя последното заседание на кабинета „Герджиков”, а утре парламентът ще гласува новото правителство с премиер Бойко Борисов. 

„Работихте за каузата „България”  и затова постигнахте тези резултати, които несъмнено ще бъдат оценени високо”, каза държавният глава по време на срещата в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Снимка: Президентство

Според него служебният кабинет е доказал, че е възможно в България да се провеждат честни избори, в които изборните манипулации и купуването на гласове да бъдат сведени до минимум. „Наваксано е изоставането по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС“, припомни още той и изрази надеждата си, че философията на приемственост ще бележи предаването на изпълнителната власт към следващото правителство.

  

Служебният премиер Огнян Герджиков коментира пред журналисти след срещата, че президентът е дал много висока оценка на правителството, като допълни, че не знае дали заслужават чак толкова висока.

Той допълни, че имената от новото правителство, които е чул, са му харесали, но още няма поглед върху целия кабинет.

Герджиков изрази съжаление, че Ради Найденов няма да е министър на външните работи, и допълни, че той е изключителен професионалист и би бил чудесен за поста.