Престъпната група, клонирала банкови карти, откраднала най-малко 500 хил. евро
Приблизително 3000 граждани на ЕС са пострадали от действията им
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111392133.jpg
Снимка: МВР

Българо-испанската престъпна група, която се е занимавала с клониране на банкови карти, е присвоила най-малко 500 хил. евро.

Бандата беше разбита при съвместна операция на испанската полиция, българските служби и Европол.

Разбиха българо-испанска престъпна група за клониране на банкови картиТя е отговорна за близо 200 атаки срещу банкомати в Испания

Приблизително 3000 граждани на ЕС са пострадали от действията на престъпната група. Те са правили незаконни транзакции в около 200 банкомата извън ЕС, главно в САЩ,, Доминиканската република, Малайзия, Индонезия, Виетнам, Перу, Филипините и Коста Рика.

По случая са задържани общо 31 заподозрени, 21 от тях на територията на Испания, деветима – в България и един – в Чехия. Извършени са 48 претърсвания и изземвания в къщи и помещения.

2111392132.jpg
Снимка: МВР

На място са намерени оборудване за подправяне на банкови карти, устройства за четене и записване на информация от банкови карти, скимиращи устройства, микрокамери, приспособления за манипулиране на АТМ банкомати, както и парични суми.

При претърсванията са иззети и множество фалшиви карти, както наркотични вещества и подправени евро банкноти.

„Цялата престъпна мрежа беше разбита, благодарение на съвместните усилия на испанските и българските прокурорски власти, както и на ценната подкрепа оказана от техните Национални бюра в Евроджъст”, заяви Франциско Хименес-Виярехо, национален представител на Евроджъст в Испания.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре