Премиерът поиска максимално да се съкрати срокът на проверките за „Емко”
По думите на Бойко Борисов връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят указанията на проверяващите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на завода „Емко“, поиска премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

„Службите „КОС“ да направят всички проверки, които се правят, и до 6 октомври, ако са отразени съответно, хората там и работниците да знаят, че ще им се върне лицензът”, заръчва Борисов.

Стотици работници от „Емко“ протестираха пред парламентаДепутати БСП излязоха при протестиращите

По думите му връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят указанията на проверяващите.

„По всички военни заводи и складове текат проверки, така че тя не е насочена към тях, но доста складове гърмяха, доста жертви дадохме, доста безобразия се откриха, говоря - в много фирми. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици максимум, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът“, казва премиерът, цитиран в стенограмата от заседанието.

Икономическият министър: Работниците от „Емко” да протестират срещу шефа сиДържавата пак опитва да си върне "Дунарит"

Министърът на икономиката Емил Караниколов от своя страна казва, че на 25 септември ще има извънреден Междуведомствен съвет, на който ще бъде получена информация от служба „КОС“ и от „Пожарна безопасност“.

В случай, че нередностите са отстранени, още тогава ще предприемем действия, уверява министърът.

“Емко” отново на протест – и с все така отнет лиценз (ОБЗОР)Работниците винят министър Караниколов, че опитва да съсипе предприятието, той отвърна, че въпросът може да се реши най-рано след 4 дни

Преди три дни Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност не взе решение, защото писмо от МВР дали проблемът със съхраняването на боеприпасите е преодолян нямаше.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре