Премиерът: Лагерът в Харманли – само за семейства, останалите – в застави по границата
По думите му вече е създадена организация за най-бързото преместване на около 1000 души от лагера, в който вчера избухнаха бунтове
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Бойко Борисов, Хармнали
Снимка: Министерски съвет

Лагерът в Харманли ще бъде трансформиран и в него ще останат само семействата на онези чужденци, които бягат от войната в родината си. Ще се търси начин онези мигранти, които не спазват установения ред, да бъдат екстрадирани от България максимално бързо, като междувременно ще бъдат изолирани в стари казарми и застави по границата, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в Харманли.  

По думите вече е създадена организация за най-бързото преместване на около 1000 души от лагера, в който вчера избухнаха бунтове.

В него към момента са настанени около 3000 души.

„До четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения. Така ще изолираме онези, които не искат да спазват правилата. Разпоредил съм 24-часова работа на фирмите”, каза още Борисов.

Румяна Бъчварова: Един от мигрантите в Харманли може да свързан с терористиБежанците от Афганистан, настанени в центъра в Харманли, са поискали да го напуснат, като са настояли да им се осигури „коридор” до Сърбия, каза още тя

„Това, което се случи снощи, беше достатъчно голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип. Не искам да деля хората на националности (…)

Не мога да опиша това, което видях в очите на голяма част от бежанците – тези с жени, с деца, които бягат от „Ислямска държава”, от бомбите и ракетите. Призовавам за кой ли път хората в Москва и във Вашингтон да се спре тази война… Хората искат да се приберат обратно, но няма къде.

Мигрантите у нас – насилници или жертвиРазлични мнения след бунта в Харманли

Има две групи – едни, които мирно и тихо си чакат решенията за закрила, спазват реда, доволни са от българите – дори ме помолиха да благодаря за топлото гостоприемство… Има други, които считат, че ние сме им длъжни и че могат да правят каквото си искат, да правят проблеми в държавата, която им е дала гостоприемство. Ще се отнасяме към двете групи по различен начин”, категоричен беше премиерът.

Главният организатор на всички тези събития е разпознат и е задържан.

„Той е бил арестуван за наркотици в Германия, лежал е в затвора там година и половина, а после – преди четири месеца – е дошъл тук и е създал тази организация… Той ще бъде незабавно ще изведен от страната”, каза Борисов.

Агенцията за бежанците: Няма да строим нови лагериКапацитетът на сегашните центрове е за общо 6000 души, има незаети около 900 места, заяви Патя Първанова

Вижте още във видеото:

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре