Прекратиха разследването срещу кмета на Асеновград
Емил Караиванов се закани да заведе дело срещу опетнилите името му
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Кметът на Асеновград Емил Караиванов
Снимка: Емил Кацаров

Прокуратурата прекрати разследванията срещу кмета на Асеновград Емил Караиванов за събарянето на сграда, както и за присвояване на суми в големи размери.

До 20 години затвор грозят кмета на АсеновградЕмил Караиванов не е в ареста, защото здравословното му състояние не го позволява, но ще бъде отстранен от поста

И по двете преписки магистратите не намират доказателства за престъпление

Караиванов бе обвинен за присвояване на пари в особено големи размери. Едното обвинение срещу него беше за договора за почистване на шахтите по улиците. Другото обвинение – за престъпление по опазването на културното наследство. Според обвинението той е допуснал да се строи сграда в имот, защитен по Закона за културното наследство, в Метошка махала, без това да е съгласувано с Министерството на културата.

По същото дело беше повдигнато обвинение и на главния архитект на града Константин Атанасов, който е издал разрешение за строеж. 

Кметът на Асеновград остава на поста си (ОБНОВЕНА)Съдът отказа да го отстрани, нямало доказателства, че може да повлияе на свои подчинени при разследването срещу него

След решението на прокуратурата Емил Караиванов се закани да заведе дело срещу опетнилите името му.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре