Предупреждение за опасно силни пориви на вятъра със скорост до около 20 -25 м/с , което е около 70 – 90 км/ч е обявено днес вече в 22 области от страната.

Снимка: НИМХ - БАН


Започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е предимно облачно. Привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат цялата страна. Южният вятър ще се усили, особено в Източна България и районите северно от планините. Максималните температури ще са високи за първата половина от февруари - между 12° и 20°.
Снимка: НИМХ - БАН

През нощта вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлуе по-студен въздух. На места в Предбалкана и високите котловинни полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък още сутринта валежите бързо ще спрат и през деня ще е почти без валежи. По-късно и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще отслабне до умерен. Дневните температури ще се понижат. През нощта срещу петък отново ще се заоблачи и през деня ще бъде предимно облачно. От югозапад ще започнат слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от юг. С прекъсвания ще превалява и през почивните дни.