28,6 градуса достигна температурата в Добрич в последния работен ден за тази седмица. Почти в цяла Северна България температурите превишиха 27 градуса.

Снимка: bTV

В събота предстои промяна на времето – ще захладнее. Температурите през деня вече няма да превишат 18 - 23 градуса. Преди обяд ще има и слънчеви часове, но през втората половина на деня облачността ще се увеличи. Ще вали на много места в страната, предимно следобед и привечер. В някои райони ще има и гръмотевици.

Денят ще бъде ветровит. Вятърът от запад - северозапад ще бъде умерен и силен, на моменти дори бурен.

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН обявиха код жълто за очакван силен и бурен вятър от запад – северозапад за 12 области на Северна България.

Предупреждението важи за 18 април и е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка и Варненска.

В неделя температурите рязко ще се понижат. Максималните стойности вече няма да превишат 11 - 16 градуса.

Облачността през по-голямата част от деня ще бъде значителна. Ще има и места с валежи,  но вече по-слаби от тези в събота.

В нощта срещу понеделник и вторник температурите ще бъдат малко над нулата и не е изключено за кратко дъждът да премине в сняг. В началото на новата седмица ще бъде ветровито и хладно.