В следобедните часове  над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево с по-значителна ниска облачност  и мъгли в  източните райони и на морския бряг.  Максималните температури ще бъдат  между 16° и 21°,  в източните райони – от  7° до 10°.

    

  През нощта ще преобладава ясно време, но в низините и в крайбрежните райони отново ще се образуват  мъгли. Ще бъде почти тихо с  минимални температури  предимно между 1° и 6°. През деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. До обяд ниската облачност в низините и по Черноморието ще се разкъса и намалее, а мъглите ще се разсеят. Ще се появи до умерен югозападен вятър. Ще бъде  топло за сезона с максимални температури от около 12° в районите с по-трайни мъгли  до около  22° на места в Предбалкана. След обяд от запад ще започне ново увеличение на облачността. Привечер и през нощта срещу четвъртък, със силен вятър от запад-северозапад ще проникне по-студен въздух.  От запад на изток ще превали дъжд, в планинските райони – сняг.

 

 В четвъртък до обяд в източните райони все още ще превалява, а в Западна България ще бъде слънчево. До края на деня и над Източна облачността ще се разкъса. Вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат. В петък и събота ще бъде предимно слънчево.  В неделя от запад ще се появи висока облачност. В източните райони вятърът от югозапад ще се усили. Дневните температури ще продължат да се повишават.