През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове около водните басейни видимостта ще е намалена, а на места по високите полета на Западна България ще се образуват слани. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 5°, максималните -  между 11° и 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода  е около 15°.

В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде умерен, по високите и открити части - силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

 В неделя и понеделник ще продължи да духа умерен, временно силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, почти без валежи.

Във вторник вятърът ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и застудяването ще продължи. Възможни са изолирани съвсем слаби и краткотрайни превалявания. В сряда вятърът ще стихне, ще има разкъсана облачност, в много райони -  до предимно слънчево.