Още преди обeд над Западна България ще се установи слънчево време, докато в Източна облачността ще е все още значителна, на места с превалявания от дъжд.

Минималните температури ще са между 3° и 8°. Около обяд валежите ще спрат, а облачността и там ще се разкъса и намалее.

Ще се появи умерен, в Дунавската равнина – временно и силен запад-северозападен вятър и с него ще проникне малко по-студен въздух, като вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Над планинските масиви от Западна България ще преобладава слънчево време, а над тези в Източна облачността ще е значителна със слаби превалявания. Около обяд валежите там ще спрат и облачността ще намалее до незначителна.

Ще духа умерен по билото на Стара планина и силен северозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, а на 2000 метра около 1°.

По Черноморието до обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Около обяд валежите ще спрат, след пладне облачността ще намалее да предимно слънчево.