Празничните задръствания и затруднения трафик започнаха. В часовете около края на работния ден хиляди пътуващи се отправиха към основните пътни артерии в София, за да напуснат града и се очаква близо 400 хил. души да напуснат града.

Най-трудно се минава по магистрала "Хемус". Затворените за ремонти тунели усложняват трафика и колите се налага да чакат около час, за да преминат. Обновяването на двата тунела ще продължи и след Коледа и същия проблем очаква шофьорите и на връщане.

В рубриката ни "Аз, репортерът" получихме снимки на натоварения трафик в тунела Витиня.

Снимка: Аз, репортерът

Верижна катастрофа между 6 автомобила е станала при 82 км на магистрала "Тракия", съобщи „Фокус“, цитирайки полицията в Пазарджик. Произшествието е станало в района на 82 км. Няма сериозно пострадали хора. На място има екипи на „Пътна полиция“ и един екип на Спешна помощ, който преглежда участниците в катастрофата. Движението в района е временно затруднено и се осъществява с по-ниска скорост, но магистралата е проходима и трафикът не е спиран.

На разклона на Горубляне движението се регулира ръчно, а желаещите да минат оттам са изключително много.

На тунела при Люлин също трафикът е натоварен заради много желаещи да използват магистралата за Перник и Северната тангента. В рубриката ни "Аз, репортерът" получихме снимка на задръстването.

Снимка: Аз, репортерът

Трафикът по бул. „Владимир Вазов” и „Ботевградско шосе” е натоварен с автомобили, напускащи столицата. На изхода за АМ „Хемус” също се образуваха колони от изтеглящи се от града коли.

От АПИ съобщават, че в последния работен ден преди трите почивни дни за Коледа, от 16 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване. Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Снимка: bTV

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.