Правителството отпусна 10 млн. лв. и нова сграда на Софийския университет
Премиерът припомни, че правителството е поело ангажимент за подпомагане на научните изследвания и библиотеката в университета
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
2110276377.jpg
Снимка: Ладислав Цветков

Правителството отпусна 10 млн. лв. и нова сграда на СУ "Св. Климент Охридски". Решението беше взето при правителствено заседание, което се проведе в Зала 3 на НДК.

9 млн. лева ще бъдат използвани за поддръжка и модернизиране на сградата на университета, уточни министърът на образованието Красимир Вълчев.

Софийският университет ще протестира след 22 януариДве решения на кабинета водят до недоволството

По думите му по-голяма част от сградите, които ползват различните факултети на Софийския университет, са паметници на културата. "Част от тях формират архитектурния облик на София и предполагат разходи за тяхното поддържане и модернизиране", обясни образователният министър. 1 млн. лева от средствата ще отидат за придобиването на дълготрайни материални и нематериални активи, както и въвеждането на единна информационна система, която да поддържа всички процеси във висшето училище.

Премиерът Борисов припомни, че правителството е поело ангажимент за подпомагане на научните изследвания и библиотеката в университета.

Висшето училище ще получи и бившата сграда на Професионалната гимназия по облекло на софийския булевард "Черни връх". Тя трябва да се използва за обучението на студентите от Медицинския факултет.

Ректорът на СУ Анастас Герджиков благодари на премиера за бързата реакция и справедливото решение и добави, че университетът има нужда от тази сграда за обучението на студентите.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре