Огнеборец, спасявал чужди животи повече от 20 години, сега има нужда от помощ, за да пребори левкемията. Тодор Топлев е пожарникар на годината за 2011 г. в Пловдив. Новината за болестта му дошла преди пет месеца.

„В огъня човек влиза подготвен, добре екипиран и знае къде отива, а тук нещата идват изведнъж и не си подготвен”, казва сега Топлев.

„Години наред е спасявал хора, помагал е и никога не го е правил с мисълта, че един ден и той ще се моли за своя живот. Имаме малки внучета, които ни носят много радост, сега правят първите си стъпки и много бихме искали да ги виждаме как растат”, споделя съпругата му Славка.

Сумата, необходима за трансплантация в немска клиника, е 190 000 евро. Затова всеки жест, всеки лев, дори от случаен човек, е особено важен.

Тодор е участвал в гасенето на стотици пожари и е ръководил е над 30 спасителни операции. Колегите му очакват неговото завръщане.

Снимка: bTV

„От него, когато сме били заедно, винаги съм черпил сигурност и смелост, бил е винаги уверен и саможертвен”, разказва за Тодор колегата му Костадин Паунов.

„Много весел, позитивен човек. Трудно е без него, защото е човек с много опит, навсякъде може да даде съвет”, споделя пожарникарят Христо Димитров.

Мечтите на човека, рискувал неведнъж живота си, и на неговата любима, сега са простички.

„Седна дума, да остареем на една възглавница...” споделя Славка Топлева.

„Да помагаме на децата и да се радваме на ей такива пролетни дни като този, в който слънцето пече, всичко е зелено... Това е, това искам от живота, нищо повече”, казва Тодор.

Снимка: bTV

Ако желаете да помогнете на Тодор Топлев, ето дарителските сметки в Уникредит Булбанк, клон Пловдив:

BIC UNCRBGSF

в лева: BG80 UNCR 7000 1522 5171 29

в евро: BG37 UNCR 7000 1522 5171 27

Тодор Атанасов Топлев

PayPal: [email protected] mailto:[email protected]

Може да помогнете и с есемес на номер 17 777: DMS TOSHO